De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

21 juni 2008

Puzzeltje

En dan is het vrijdag, dan is het 20 juni, en dat is de dag dat Puzzeltje verhuist naar haar nieuwe huis.
Ze gaat in Alphen aan de Rijn wonen, en haar nieuwe baasjes hebben al eerder een Stabij gehad. Dus ze weten waar ze aan beginnen.
Puzzeltje wist nog van niets, en wat is zo'n pupje dan een hummeltje: een bandje om, speeltje mee en dan begint de grote reis!
Dat is toch elke keer weer even moeilijk, al weet je nog zo goed wat een leuke bazen het zullen zijn.

Puzzeltje is een enorm vrolijk en gezellig hondje dat dit avontuur onwetend en onbevangen tegemoet trad, en in Alphen zijn drie grote kinderen, die onmiddelijk weer klein werden bij het zien van zo'n kleine kruimel als Puzzeltje is.
Het eerste dat er gebeurt is dat de kleine meid wordt omgedoopt in Roza.
Zo zal ze voortaan heten en het is een naam die prima bij haar past: een mooi, sierlijk meisje is het waar iedereen voor valt.

De dame heeft de reis glasnrijk doorstaan en ook de eerste nacht, zo vernamen wij, heeft ze achter elkaar doorgeslapen tot halfzeven.
Met een kleutertje erbij heb je ook meteen weer nieuwe vrienden in je wijk, want iedereen wil dat mooie kleine meisje leren kennen!
En ook voor de baasjes is het een goede zaak, zo mochte wij vernemen.
De kinderen constateerden dat zo'n jonge pup bijzndere dinge doet met.. ouders!
En dat geloven wij, louter uit persoonlijke ervaring, direct!

En zo waren er nog vijf pupjes over.
Zaterdag zullen er weer twee vertrekken, en dan gaan we het echt merken, want nu zijn er nog vijf. Vijf pupjes die elkaar aan de oren trekken, kuilen graven en gezellig Rinne Roos lastigvalen en met oma Isabel spelen.
Ze genieten nog enorm van elkaars gezelschap, ze spelen samen en slapen samen.
Ze hebben nog geen idee...

Labels: