De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

13 juni 2008

Enten!

De pups zijn geprikt door de dokter.
Dat was even spannend natuurlijk, want bij zo'n eerste enting hoort ook een totale controle.
Zijn alle oogkes en oortjes schoon, zijn alle hartjes in orde? Zijn alle pups gezond en levendig?
En als ze dat zijn, dan krijgen ze een prik en een paspoort.

Het moet gezegd: ze gedroegen zich allemaal voorbeeldig.
Eén voor één werden de kinders bekeken en gecontroleerd, en na de controle werd er geprikt. En geen van alle gaven ze een kik.

Alle pups waren tiptop in orde, oogjes en oortjes netjes schoon, hartjes en longetjes klonken prima en over de gewichten was bepaald niet te klagen!
De dierenarts was dan ook zeer te spreken over de jongelui.

Orpa kreeg ook meteen een prik en werd even nagekeken, en die bleek inmiddels weer goed in conditie te zijn. Gelukkig maar, want ze heeft zeldzaam veel melk en daardoor behoorlijk grote en dikke pups!
Maar het heeft haar nauwelijks aangepakt en ze is een vrolijke en gezellige moeder.
De melkproductie is nu gelukkig teruggelopen, want tot vorige week wilde ze haar kinderen nog zoveel voeden, dat het soms letterlijk op de grond lekte als ze de pups hoorde piepen! Maar dat is nu over, hoewel ze nog steeds af en toe mogen drinken.
Orpa zegt nu zelf wanneer ze niet meer wil, en dat is goed voor de opvoeding van de kinderen ook, want zo leren ze hun grenzen kennen.

Al met al was de dierenarts dus over moeder en kinderen zeer te spreken!
Nu de chipper nog, en die komt dinsdag.
En dan nadert het uitvliegen echt.

Labels: