De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

8 mei 2008

Hallo wereld!

Vandaag was een bijzondere dag.

Het eerste pupbezoek is geweest, en de twee jongedames die er deel van uitmaakten, bijna zeven en negen jaar oud, zagen wat wij volwassenen nog niet hadden gezien: Bilstip heeft haar oogjes open!
Werd deze mededeling eerst nog afgeslagen met een: Dat zou wel erg vroeg zijn, hoor!, maar de jongedames wisten het zeker, en gelijk hadden ze: het was waar!
Amper 8 dagen oud en de oogjes zijn helemaal open!

Nou is het natuurlijk niet zo dat een pupje meteen maar alles ziet zodra de oogjes open zijn, maar het is een stap voorwaarts in de ontwikkeling van deze hondenkindertjes. Een behoorlijk vlotte stap ook, want het is vrij vroeg, maar deze kinderen ontwikkelen zich op alle gebieden goed en vlot!

Beide aanstaande hondeneigenaresses hebben al uitgebreid met pups op schoot gezeten en Orpa vond het allemaal prima.
Ze is een heel ontspannen moeder, die wel erg goed voor haar kinderen zorgt maar het zeker niet overdrijft. En dus vindt ze kinderbezoek prima, al houdt ze het goed in de gaten.
Ze lag dus ontspannen bij de pups terwijl de meisjes met de pups op schoot zaten, en toen ze het voldoende vertrouwde ging ze gewoon lekker ergens anders liggen.
Voldoende oppas aanwezig, leek ze te denken.

Het jonge spul groeit ook als kool, ze doen het boven verwachting!
En als je Orpa ziet, zie je amper dat ze pups aan de borst heeft, en haar conditie heeft ze ook al weer bijna terug.
Wie doet dat haar na? Wij niet in elk geval ;)

Labels: