De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

6 juni 2008

Warm!

Het is warm!
De pups vinden dat niet gek, die weten niet beter.
Orpa is ook geboren tijdens een warme zomer, en die weet dus ook niet beter dan dat ze geboren is een een warm land.
Isabel vindt het minder. Ze heeft zich teruggetrokken onder het afdak van de afvalcontainers. Omdat we daar aan het werk zijn en het nu te warm is om te bestraten, ligt ze daar in het koele zand, want de tegels liggen er nog niet in.
In het zand is een goede plek. Lekker koel.
Rinne Roos ligt tussen de bamboe, ook een goede plek.
En Orpa ligt naast de kippenren en daarmee ook naast de ren van haar kinderen, want je moet de boel wel in de gaten houden natuurlijk. Ook al in de schaduw: ze heeft groot gelijk.
De pups mogen pas naar buiten als er schaduw is, want als het warm is in dit land, is het meteen zo heet dat ze er echt last van hebben! Ze eten er zelfs slecht van: veel te warm! Pas 's avonds laat komen ze wat tot leven.

Gelukkig wordt het binnenkort wat koeler, want nu ligt het hele spul alleen maar te slapen van vermoeidheid. Pas als het afkoelt gaan ze wat doen.
En wij ook: we zijn al een week bezig met te trainen op de fluit.
Dat gaat heel aardig: schrokken de jongelui zich eerst een hoedje van dat kabaal, nu staan ze allemaal bij het hekje te dringen als ze de fluit horen: fluiten betekent baasjes en eten en leuke dingen! Over een paar dagen, als het nog iets koeler is, gaan we het oefenen over een wat grotere afstand.

Inmiddels hebben we wel al gemerkt dat Puzzeltje echt de brutaalste en de meest onderzoekende van het stel is, en dat Bilstip weliswaar heel zelfverzekerd is, maar ook voorzichtig: ze gaat pas op onderzoek als ze weet waar ze aan toe is. Ze is buitengewoon zacht van karakter en lijkt daarmee enorm veel op haar broer Eendje. Alleen is ze veel sneller van begrip.
Bilstip had de fluit heel snel door, en Puzzeltje ook. Witte was de laatste die begreep wat de bedoeling was en alle pups liepen Eendje omver: die mag dan de grootste zijn, hij wordt ook regelmatig letterlijk onder de voet gelopen.
Bonte en Driestippen begrepen ook heel vlot de bedoeling. Maar die zijn er altijd als de kippen bij als het over eten gaat, en dat zal ongetwijfeld geholpen hebben in dit leerproces :)

Labels: