De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

17 juni 2008

Chips!

Chips? Ja, microchips, om precies te zijn.
Electronische identificatie, zoals dat zo mooi heet.

De "chipper" van onze regio, Sijkje Winter, kwam vandaag rond een uurtje of twaalf de achterdeur in. Orpa bood haar meteen een grote knuffelbeer aan!
Alle papieren werden ingevuld, wat nog een hele klus is met al die stickers en formulieren. En daarna konden de jongelui worden gechipt.

Het ging meteen verkeerd: Eendje stond bij het hek te gillen en die werd dus uit de ren gevist. Hij was als eerste aan de beurt.
Maar toen de chip geplaatst was en de stickers op hun plek zaten, ontdekten we dat Eendje veranderd was in een meisje: het was Driestippen.
Stickers dus verplaatst, en zo kwam het toch weer goed. Gelukkig maar, anders had Driestippen twee chips gehad en Eendje niet een!
En Sijkje zei nog wel: Ach, bij jou kan ik er wel van uitgaan dat het allemaal goed gaat. Gelukkig zijn wij ook maar mensen, en nog gelukkiger dat we er op tijd achterkwamen!

Dus alle jongelui werden opnieuw afgeroepen en kregen hun chip, en daarna werden ze nog een keer gecontroleerd en bleek alles toch te kloppen.
Gelukkig maar!

De kinders hebben geen van alle een kik gegeven, en Driestippen en Bilstip hebben de chipper zelfs heel vriendelijk kusjes zitten geven :)
Het zijn stoere pupjes die niet bepaald ergens bang voor zijn!
Ze hebben dan ook nergens last van.
Orpa lag tijdens het chippen aan de voeten van Sijkje en vond alles goed. Logisch ook wel, want als je kinderen niet piepen is er niets om je druk over te maken :)
Net zo stoer en braaf als hun moeder dus.

Labels: