De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

28 mei 2008

Eten uit een bak

En na drie dagen vlees is het dan zover: er mag worden gegeten uit een bak.
Omdat Orpa zo onvoorstelbaar veel melk heeft zijn we vrij laat begonnen met vlees, en voor de eerste maaltijd uit een bak zijn de jongelui dus alweer vier weken. Wat vliegt de tijd!

De eerste bakmaaltijd is bij ons altijd vleespap: pupmelk met gemalen vlees erdoor.
Dat wordt een soort grijze blubber, die pups heerlijk vinden.
Eens kijken hoe het deze keer gaat... En dat valt alleszins mee.
De pups reageren meteen als ze het hekje horen: dat betekent over het algemeen dat mamma binnenkomt en mamma betekent eten. Maar deze keer komt er wel wat eetbaars binnen, alleen is dat niet mamma!

Zodra de bak wordt neergezet gaan de neusjes omhoog: de pups ruiken de pap en begrijpen meteen wat de bedoeling is. Doordat ze al vier weken zijn staan ze al redelijk goed op de benen en ze slobberen de bak leeg alsof ze nooit anders gedaan hebben.
Het gaat schoon op en ze zijn niet eens vies, want er heeft er maar één met een pootje IN de bak gestaan, de rest at alsof ze nooit anders dan uit een etensbak gegeten hebben: keurig op vier voetjes en met je hoofd over de rand.

Dit nest is waarlijk een bewonderenswaardig stel: ze groeien goed, gedragen zich keurig en eten ook nog netjes.
Vannacht mogen ze voor het eerst zonder hun moeder slapen, we laten de kist open en Orpa slaapt buiten de ren. Kunnen we meteen eens zien hoe het met de zindelijkheid gesteld is.

Labels: