De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

21 mei 2008

W.C.

De pups groeien als kool en gaan steeds beter lopen.
Daarom moeten ze zo langzamerhand gaan leren dat je niet zomaar plast waar je ligt of staat of zit, maar dat je plast op een andere plaats dan waar je bed is.
Dat soort dingen zitten verankerd in de instincten van een hond en daar maken we natuurlijk gebruik van!

We hebben dus vanaf vandaag geen vetbedjes meer die de hele bodem van het puppenhuis bedekken, maar een maatje kleiner. De ene helft is nu dus bed, de andere helft is kranten.
Op bed slaap je en op kranten is je w.c.

Dit is een fenomeen dat de pups eerst een rare zaak vinden. Kranten zijn raar. Ze ruiken gek en ze klinken ook gek.
Maar als snel hebben ze de bedoeling door, want kranten liggen niet zo lekker als een vetbed en dus slaap je op een vetbed en wat je niet doet op je bed, doe je dus op de krant.
Het gaat nog af en toe fout, als een pupje met de voorkant op de kranten staat en met de achterkant niet... ze zijn nog maar klein tenslotte.
Maar alle pups hebben binnen een dag door dat de kranten niet een bed zijn en daarom dus wat anders, en allemaal gaan ze braaf naar de krant als ze wakker worden en moeten plassen. Ze gaan keurig zitten en trekken een heel serieus gezicht. Want groot worden is tenslotte een serieuze zaak!
De zindelijkheidsbasis is hiermee gelegd.
Het begin van de opvoeding is gemaakt.

Labels: