De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

21 juni 2008

Bonte en Driestippen

Op zaterdag is de beurt aan Bonte en Driestippen.
De nieuwe baasjes van Bonte staan al vroeg op de stoep. De kinderen zijn thuisgebleven, voor de broodnodige rust.
Bonte, die voortaan Yenthe heet, vindt het allemaal gezellig. Ze wil best mee en ze wil best een bandje om en eigenlijk wil ze alle andere dingen ook best. Soepel type wel, die Yenthe.
In de auto wil ze dus ook best, en onderweg, zo horen we later, wil ze best een tukje doen. Misselijk wordt ze niet en gezellig vindt ze het wel.
Zo soepel als ze de reis doet, doet ze ook de verhuizing op zich: de speelgoedhond die in haar nieuwe mand ligt wordt enthousiast begroet, al vindt ze het wel jammer dat ie niet echt is. Binnen een dag is Yenthe al lekker vrij in huis, en slapen in de bench wil ze ook best (met de baasjes ernaast, dat wel). Yenthe redt zich prima.

's Middags wordt Driestippen opgehaald. Driestippen gaat Roefke heten en ze komt in een roedeltje van drie, met Roefke meegeteld.
Roefke wordt binnen een halfuur geadopteerd door Imke, de stabij van ruim een jaar waar ze bij gaat wonen. De bejaarde stabijdame van elf is allang blij dat ze van dat gedoe af is, dus die vindt dat een prima idee.
Imke begint al tijdens de reis met de opvoeding en verzorging van Roefke: een meneer die dat lieve pupje wil aaien komt van een koude kermis thuis: het blijkt Imkes pup te zijn!
Over die dames hoeven we ons geen zorgen te maken, dat is nu al twee handen op één buik!

Labels: