De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

11 mei 2006

Oscar (Isa's pups)

De kinderen zijn vandaag precies 8 weken, dus ze zijn oud genoeg om op kamers te gaan. Sommige pups zijn er sneller aan toe dan andere en deze pups zijn er héél erg aan toe! Ze willen dingen doen! Veel dingen en verschillende dingen en vooral leuke dingen ook, zoals woest rondjes hollen en keffen en aan elkaars oren trekken en zo. En als ze daarmee klaar zijn willen ze nog meer dingen en nog meer, en...
Het moge duidelijk zijn: deze pups zijn er klaar voor de wijde wereld in te gaan. En vandaag ging dan ook de eerste: Oscar.
Hij is opgehaald door Johannes en Ina en is bij zijn vader gaan wonen. Dat klinkt weliswaar niet zo heel erg als de wijde wereld, maar toch is het dat wel, want hij is weg bij zijn moeder en heeft geen idee dat zijn vader zijn vader is. Vanaf vandaag woont hij ergens anders, bij andere, volwassen honden, die hem vertellen wat hij wel en niet mag. En bij andere mensen die met hem op cursus gaan en hem klaar gaan stomen voor een glanzende carriere in de gehoorzaamheidstraining en andere zaken.
Oscar was er helemaal klaar voor en is stoer weggegaan in de auto, samen met zijn knuffel. Dat vonden de anderen wel jammer, van die knuffel. Want die lag zo lekker! Oscar zelf missen ze niet echt. Er zijn nog zoveel broers en zussen over tenslotte. En zo spelen er nu nog 5 pups in de ren.
Veel succes in je nieuwe leven, Oscar! We horen vast nog van je!