De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

22 april 2006

hekje (Isa's pups)

Vandaag hebben we buiten een hekje geplaatst. De pups kunnen nu overdag in de ruimte tusse de schuur en de bijkeuken heerlijk spelen. Ze zitten daar lekker beschut en uit de wind, er staat van alles waar ze naar kunnen kijken en we kunnen ze toch prima in het oog houden. Achter dat hekje dus de pups, aan de andere kant Lobke, die bij voorkeur hele dagen buiten ligt. Zij heeft een zware vacht waardoor ze graag koel wil liggen en bovendien is een wetterhoun het soort hond dat graag alles in de gaten houdt. Lobke is erfvast en loopt niet weg, hoewel we momenteel met de schutting bezig zijn en de zaak dus niet hondveilig is afgesloten. Buitenliggen mag dus, en dat is maar goed ook, want pups buiten en wij binnen, dat is volgens Lobke een slechte zaak. Zodra het jonge spul buiten is, ligt Lobke voor het hekje. Wij gaan na verloop van tijd naar binnen, en Lobke vindt dat het eigenlijk niet kan, want wie moet er nu opletten?? Tja, zij dus. Dat blijkt.
Na verloop van tijd werd het behoorlijk druk ook nog, want doordat er voor een deel een nieuwe heg staat die zo laag is dat men erdoor naar de tuin kan kijken, hadden de buurkinderen al snel door dat de pups buiten waren. Op zaterdag en mooi weer, dat waren héél véél buurkinderen opeens! In alle maten en diverse kleuren kwamen ze aanzetten en allemaal wilden ze aaien, spelen, knuffelen... Dat mocht, aaien dan, en de pups waren er moe van! Geweldig om te zien hoe stoere pubers (inclusief die van ons) smelten bij het zien van zulke kleine kruimels van hondjes.
Lobke hield alles samen met Isabel goed in de gaten en daarna, toen de jongelui allemaal moe in de mand waren geklommen en vast lagen te slapen en Isabel naar haar eigen mand was gegaan, hield Lobke weer de wacht. Een veilig gevoel, zo'n waakster bij het hekje.