De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

3 mei 2006

Oeki Bijke (Isa's pups)

Oeki Bijke is de grootste boef van het hele nest.
Oeki Bijke is het type hondje waar het idee dat Stabijs eigenwijs zijn op gebaseerd is, denken wij...
Als de pups in de ren zijn en wij niet, wil ze erbij. Dat maakt ze ook heel erg goed duidelijk: als een pingpongbal stuitert ze op en neer langs het hekje: ZE WIL ERUIHUIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En voor wie dat nog niet had begrepen: ze wil dat NU!!!!!
Zodra ze eruit gaat, holt ze als een dwaas rondjes, speelt met haar leven door over, onder en langs de andere honden te rennen en zich niets aan te trekken van waarschuwend gegrom om dat baldadige gedoe wat in te tomen, en ze holt gewoon over alles heen wat ze tegenkomt. Dat dat soms een hond of een mens is, is een detail. Ze holt zo hard dat ze ook in volle vaart tegen het gaas van de kippenren gaat, maar ze zit er niet mee. Eigenlijk zit ze helemaal nergens mee.
Na verloop van tijd mag ze dan weer terug in de ren, omdat alle andere pups keurig opgevoed zijn door mama Isabel en dus braaf zitten te wachten achter het hekje, netjes op een rij. En die mogen ook wel eens natuurlijk.
Maar de rust is dan van korte duur. Want terwijl een andere pups dan keurig en beschaafd buiten de ren speelt, stuitert Oeki Bijke alweer op en neer: dat er een andere pup buiten de ren is, best, maar dan wil zij er dus wel bij, ja?! Zij wil OOK!!!
Gelukkig is deze jongedame ook wel eens moe. Soms. Of ze speelt met een andere pup en heeft dan wat minder aandacht voor wat er buiten de ren gebeurd.
Maar één ding is zeker: met dit hondje gaat het leven van haar nieuwe baasjes niet saai zijn. Nooit meer!