De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

28 april 2006

inenten (Isa's pups)

Vandaag zijn de pups voor de eerste keer inge├źnt.
Daar hoort een complete controle bij en de dierenarts komt er voor bij ons thuis.
Om 6 uur was het zover. De dierenarts zette eerst haar spullen klaar en had de stapel boekjes bij zich, waarvan de pups er straks eentje mee krijgen naar hun nieuwe baas.
Alweer eerst de heren, net als bij het chippen.
Omdat we de namen nu inmiddels voor het merendeel weten, konden die meteen worden opgeschreven in het boekje en kon er de chipcode van de pup worden bijgeplakt.
Eerst werd de pup in kwestie nagekeken, het hart en de longen werden gecontroleerd, de oortjes en oogjes, de tandjes, er werd gekeken of de pootjes en de staart netjes recht waren, bij de reutjes werd gekeken of er al twee balletjes aanwezig waren en daarna kreeg de pup een prikje. Sommige pups vonden het maar niks, andere kon het niets schelen en de enige die protesteerde en piepte was alweer Bontje, Otto Lobo dus.
Alle pups bleken in prima conditie te zijn, goed van gewicht, alles zat erop en eraan en praatjes hadden ze ook allemaal ruim voldoende.
De eerste inenting is vaak een nog grotere belevenis voor de pups met al dat gefriemel aan hun lijfjes, en ze vielen erna dan ook allemaal als een blok in slaap. De tweede stap naar een bestaan in de echte grote boze wereld is gezet!