De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

26 april 2006

chippen! (Isa's pups)

Vandaag zijn de pups gechipt. Dat is een mijlpaal in zo'n leventje!
Toen de chipper arriveerde waren de jongelui net klaar met ontbijten. De chipmevrouw was keurig op tijd, om tien uur stond ze voor de deur.
Eerst even controleren of mama Isabel wel dezelfde is als op de aanvraag staat en of haar nummer wel klopt met haar stamboom. Nou, dat was natuurlijk in orde.
Toen kon het chippen beginnen. Eerst waren de heren aan d ebeurt, want heren gaan in de hondenwereld altijd voor.
Eerste reu gaf geen kik, die is stoer. Bandje piepte wel, dat doet ie altijd als hij iets niet leuk vindt. Soms een klein beetje een aansteller, die Bandje... Toen kwam Joppereu, en die was totáál niet onder de indruk! Tenslotte was Bontje, en die is stoer, hij keek alleen beledigd, maar meer niet.
Daarna mochten de dames. Tweeplatenteefje vond het allemaal maar stom en ze gaf geen kik, maar ze wilde wel graag weg. Voor dit soort zaken heeft ze geen geduld. Isateefje vond de chipmevrouw heel interessant, zodat ze haar haast geen kans gaf te chippen, want ze bleef maar pootjes en tongen naar haar uitsteken. Maar uiteindelijk lukte het en zat de chip erin.
Daara even de administratie bijwerken, waarbij nog een fout onzerzijds werd ontdekt en hersteld en een kop koffie voor de schrik (voor ons uiteraard). De pups hoefden even niks, die waren toch danig onder de indruk van deze gebeurtenis. Het is ook een hele belevenis als je nog geen 6 weken oud bent.
Op naar de volgende mijlpaal, het eerste prikje en de controle van de dierenarts!