De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

14 april 2006

pap! (Isa's pups)

Vandaag dan voor de eerste keer pap. Dat wil zeggen: pap met gemalen vlees. Op die manier laten we de pups altijd langzaam wennen aan vast voedsel en pups vinden het een uitstekende manier.
Ook deze jongelui vinden de pap een goed plan. Ze hebben vrijwel meteen door wat de bedoeling is en hoewel het staan bij zo'n bak enige oefening vergt, hebben ze het al snel door. Zoals alle pups staan ze eerst nog enigszins in spagaat, want ja, staan en eten tegelijk, dat is nog een hele kunst. Bij pups op deze leeftijd zie je bovendien nog heel sterk dat er de drang is tot trappelen met de voorpootjes, iets dat ze doen om de melk sneller te laten stromen bij het drinken. Pups zijn daardoor geneigd te gaan liggen en tegen de rand van de bak te slaan, maar deze jongelui begrijpen wel dat dat niet mogelijk is bij een etensbak. Toch staan ze met een of twee poten in de bak en willen ze telkens gaan liggen, en als ze toevallig buiten de rand belanden, gaan ze instinctief tegen de zijkant duwen in plaats van over de rand heen te zoeken naar eten. Maar het duurt niet al te lang voor ze het behoorlijk door hebben en de bak is zo leeg!
Daarna mag Isa in de ren om de boel uit te likken en haar kinderen te wassen, want ze mogen dan snappen hoe je pap eet, zichzelf schoonhouden kunnen ze niet bepaald; de pap zit tot achter hun oren! Het likken in bak en aan kinderen doet Isa dan ook met overgave en aan het eind van het verhaal liggen de kinderen allemaal compleet voor pampus her en der verspreid. Dat was een hele ervaring!
Morgen weer, dan gaat het vast al veel soepeler.