De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

13 april 2006

brutaal (Isa's pups)

De dames in Isabels nest zijn duidelijk het brutaalst. Is het doordat ze in de minderheid zijn? Ze trekken veel samen op, terwijl de vier heren op een afstand toekijken en de dames de kastanjes uit het vuur laten halen. Hebben de dames geprobeerd of je uit de kist kan klimmen, dan wagen zij zich er ook aan. Hebben de dames in de mand geslapen, dan proberen de heren het ook. Met name het Isateefje is een brutale kleine apekop. Zij zat als eerste naast de kist, welsiwaar viel ze eruit, maar toch. Ze speelde als eerste met de bal, ze trok als eerste met het flosje en ze sliep als eerste in de mand. Alleen. Domweg doordat de rest het maar een raar groot ding vond. Isateefje niet, die vond het een goed gelukt ding en ze ging er dus breeduit in liggen. Haar zusje volgt dan al snel en de dames hebben dus de afgelopen twee dagen samen in de mand gelegen. De heren speelden wel buiten de kist, maar slapen deden ze toch in de kist, wel zo veilig. Isateefje en haar zus vonden dat flauwekul. Als je lekker in de mand gaat liggen kun je veel meer zien! En hoewel het vast toeval is dat ze allebei dames zijn, valt het op dat ze behoorlijk nieuwsgierig zijn... Vanuit de mand kunnen ze mooi zien wat er allemaal gebeurt en dat willen ze ook graag, want stel je voor dat ze iets missen!
Isabel vindt het inmiddels allemaal best. Zij ligt bij voorkeur buiten de ren. Dan kan ze erin als er iets gebeurt wat ze niet vertrouwt, maar tegelijk kunnen haar kinderen niet voortdurend bij haar. Wel zo rustig, want ze willen maar één ding: drinken! En hoewel Isa een heel goede moeder is, wil ze niet meer 24 uur per dag bij haar kinderen liggen. Ze beginnen tandjes te krijgen, hun nagels zijn scherp en ze worden steeds groter en sterker. Een hekje is dus handig, want daar kunnen ze niet overheen. Nog niet. Isabel kijkt naar haar dochters en zucht. Want die meiden zijn zo brutaal... Maar voorlopig is ze nog veilig aan haar kant van het hekje.