De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

17 februari 2005

hobby

De pups hebben een nieuwe hobby: lezen. Ze lezen alles wat los en vast zit. In hun geval is dat de krant en die lezen ze op de wc. Doordat er veel mensen kranten meenemen om als wc te dienen, lezen de pups gevarieerd. Er is De Limburger, Het Utrechts Nieuwsblad, BN De Stem, het Noordhollands Dagblad en dan nog wat lokale weekkrantjes. Soms fietst er een NRC of een Volkskrant tussendoor, voor het niveau. Allemaal worden ze uitgeplozen want je weet niet waar je komt te wonen en wilt van alles op de hoogte zijn tenslotte. Lokale weekbladen zijn niet zo geliefd, want die hebben nietjes en dus zitten alle vellen aan elkaar. Bij gewone kranten kun je een blad pakken en er wild mee rond gaan hollen, wat natuurlijk veel leuker is. Ornamentje leest erg graag de krant in de werpkist. Ze trekt de deken ervoor opzij zodat niemand meer behoorlijk kan liggen en leest vervolgens systematisch van boven naar onderen. Wat ze uit heeft scheurt ze af en gooit ze weg, want lezen is zwaar werk en ze wil het blijkbaar niet dubbel doen. Kees is niet zo'n lezer, Halfje vindt het leuk maar zij verveelt zich snel en Humpy is dol op lezen.Twee Stippen doet er niet aan mee. Zij was al erg vroeg zindelijk en ze wil blijkbaar niet aan haar wc gaan zitten plukken.
Bij de buren wordt er sinds een dag ook gelezen. Het begon ermee dat Halfje iets zag op de wc van de buren dat ze niet kon lezen omdat het te ver weg was. Ze besloot dus de wc door het hekje te trekken zodat ze het op haar eigen wc op haar gemakje kon lezen. Dat trok de aandacht van Twee Links die wilde weten wat er zo vreselijk interessant was aan hun wc?? Bolletje wilde dat best even uitleggen, want hij had al eerder zitten kijken naar de lezende buren, en het gevolg was dat Twee Links de krant niet wilde afgeven, omdat zij hem nog niet had gelezen. Daarop ontstond een heuse burenruzie, die gelukkig niet uit de hand liep doordat er een hekje tussenzat. Bovendien scheurde de krant opeens af, waardoor Halfje nogal dwaas achterover viel aan de ene kant en Bolletje aan de andere. Dat bekoelde de verhitte gemoederen enigszins en al snel zaten ze gezellig allemaal hun eigen stukje krant te lezen. Het worden vast breed ontwikkelde pupjes.