De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

12 februari 2005

de mand van prins Kees

Prins Kees heeft een mand. Eigenlijk is die mand van iedereen, maar hij is min of mee opgeeist van hogerhand. Prins Kees vindt het namelijk zijn mand. Als er is gegeten gaat iedereen spelen, maar Kees gaat naar zijn mand. Daar liggen speelgoedbeesten en een lekker dekentje en daar is het dus goed toeven. Soms krijgt Kees bezoek van zijn broer, Kootje. Dat vindt Kees maar niks, want Kootje vecht met de deken en dan kun je als prinsje natuurlijk niet lekker rustig liggen. En rustig liggen en kijken is nou net wat Kees het liefste doet. Meestal werkt hij Kootje er dan ook snel weer uit. Dat doet hij zeer prinselijk, hij speelt namelijk gewoon niet mee. Kootje vindt er dan al snel niks meer aan en gaat zijn zusjes pesten. Maar vandaag kreeg Kees een andere bezoeker in de mand, namelijk zijn zus Drie Stippen. Kees is een echt prinsje en Drie Stippen is een echt meisje. Ze kent allerlei meisjestruukjes en daar zijn prinsjes niet tegen opgewassen. Drie Stippen klom de mand in en ging eerst eens lekker tegen haar broertje keffen. Daar houden prinsjes niet van en Kees ging dan ook pontificaal met zijn rug naar die druktemaakster toezitten. Maar Drie Stippen was er niet van onder de indruk. Ze sprong op Kees' rug en begon aan zijn oren te trekken. Kees verborg zich vervolgens achter een speelgoedbeest, maar daar kan je natuurlijk ook aan trekken, dus dat hielp niet. Dus ging Kees liggen en deed of ie sliep. Maar daar trapte zijn zusje niet in, ze sprong bovenop hem en beet hem in zijn poot. Kees werd een beetje wanhopig van dit gedoe en beet wat halfslachtig terug, waarop Drie Stippen hem enthousiast begon af te likken. En dat vond Kees dan weer zo lief dat hij zomaar terug begon te likken. Hij sloeg zijn kleine pootjes om Drie Stippens nekje en omhelsde haar en voor hij begreep wat er gebeurde trappelde hij met zijn achterpootjes tegen haar aan en waren ze aan het spelen! Toen hij besefte wat hij deed was hij zo verbouwereert dat hij er direct weer mee ophield, maar Drie Stippen had hem toen al waar ze wilde: hij kon spelen en spelen zou hij!
Kees gaat nu niet meer in de mand als de anderen het zien. Hij speelt braaf mee en gaat dan gauw terug naar huis en in de mand gaat ie alleen nog maar als de anderen het zo druk hebben dat ze hem niet zien gaan. Kees hoopt dat hij straks een baas krijgt waar hij een mand voor zich alleen zal hebben. Waar hij zich prinselijk terug kan trekken en prinsheerlijk alleen in kan slapen. Soms ligt hij naar de anderen te kijken en zie je hem denken: Wacht maar tot ik groot ben, dan ga ik op kamers en heb ik een mand voor mij alleen!