De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

27 juli 2009

Persoonlijkheidjes

De pups worden groter en hun persoonlijkheidjes gaan zich steeds duidelijker ontwikkelen. Ze gaan en staan rechter op hun pootjes en ze beginnen steeds meer hun eigen specifieke karaktertrekjes te tonen.

Klavertjedrie bijvoorbeeld is een stoere vent. Hij loopt graag voorop als de rest in de buurt is, maar als hij alleen is blijkt hij een stuk bescheidener te zijn. Hij is kalm en evenwichtig aan het worden en hoewel hij graag steun heeft bij zijn ondernemingen, verwachten we eigenlijk wel dat hij een baasgericht ventje wordt dat bij voorkeur de dingen samen doet. Tegelijk gaat deze jongeman graag zijn eigen gang: hij slaapt het liefst alleen en kan zich alleen ook best vermaken.

Ringetje en Tertius, zijn broertjes, zijn heel anders. Ze zijn dol op mensen en maken graag contact. Ze doen erg hun best aandacht te krijgen van iedereen die in de buurt komt, en vooral Ringetje vindt eigenlijk alles leuk. Tertius is wat bescheidener, die houdt zich vaak enigszins op de achtergrond. Dat betekent niet dat hij verlegen is, integendeel, Tertius is een zelfverzekerde jongen. Hij vindt aandacht gewoon niet altijd nodig, terwijl Ringetje een echt gezelligheidsdier aan het worden is.

Isorpa, de laatstgeborene, is bepaald niet de minst opvallende van de kinders. Als zij iets wil, laat ze dat luid en duidelijk horen. Dat deed ze al toen ze een week was en ze doet het nog steeds. Isorpa is een enorm feestnummer: altijd in voor nieuwe dingen en heel nieuwsgierig. Als er gegeten wordt, gebruikt Isorpa de wandeltechniek: ze stort zich als een geroutineerde stage-diver op de massa en wandelt over de andere pups naar het midden, en laat zich vervolgens vanaf de ruggen van haar broers en zussen naar beneden zakken: zo komt ze altijd midden in het eten terecht. Isorpa redt zich wel, dat zie je zo.

Strikje is de kleinste van het stel, ze is vrij tenger van bouw en wordt daardoor nog wel eens naar achteren geduwd. Maar wie niet sterk is moet slim zijn, en dat is Strikje wel! Ze grijpt een flinke hap vlees en trekt zich vervolgens terug uit de groep. Die pluk vlees is veel te groot om in één keer op te eten, maar dat doet Strikje ook niet: ze gaat apart zitten, spuugt de zaak uit en eet het vervolgens op haar gemakje op. Een slimme dame!

Dubbelplaat doet dat niet, die heeft meer van een bulldozer. Gewoon doorduwen, lijkt ze te denken. Dubbelplaat is een erg gezellig hondje dat graag contact maakt en ook dol is op spelen. Ze is erg energiek: meestal is ze de eerste die wakker is en de laatste die gaat slapen! Ze was één van de eerste die echt inging op spelpogingen van mensen. Een slim meisje dat goed weet wat ze wil.

Hartenstaart is wat verlegen en valt niet zo erg op. Ze is zacht van aard en erg aanhankelijk, en hoewel ze zich prima staande houdt in de groep, heeft ze als ze alleen is wel wat aanmoediging nodig. Ze is bepaald niet bang, maar wel bescheiden.
Als ze alleen is, is ze heel gezellig en erg nieuwsgierig naar alles om haar heen.

De laatste is Belle Noire, de eerstgeborene. Belle Noire is een pittig meisje, dat zich niet door de rest omver laat lopen en goed weet wat ze wil. Ze gaat een beetje haar eigen gang en is een zelfstandig meisje. Ze heeft graag aandacht, maar redt zich tot nog toe ook prima in haar eentje. Ze weet heel duidelijk wat ze wil en wat niet en kan daar erg hardnekkig in zijn: zo heeft ze haar favoriete plekjes om te liggen en daar krijgt niemand haar vanaf.

Al met al een gevarieerd gezelschap, waarin de verschillend eigenschappen zich steeds duidelijker gaan aftekenen. Nog even en we gaan zien hoe de dames en heren zich in de buitenwereld staande houden. Op naar de volgende stap!

Labels: