De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

27 januari 2009

we zijn 2 weken, en we groeien als kool !!

De eerste 2 weken zitten erop, en de pups zijn inmiddels allemaal al zo'n 3,5 keer verdubbeld in gewicht (!!). Oeki Bijke eet per dag meer als normaal gesproken in een hele week, maar de pups trekken het er allemaal ook net zo hard uit.

Zaterdag 24 januari hebben de teefjes de oogjes opengedaan, en de heren deden de ogen open op zondag en maandag. Zoals je ziet, is het bij honden niet anders als bij mensen, de mannen letten op de hoofdzaken (hoe blijf ik zo lang mogelijk in deze heerlijke warme kist, en hoe krijg ik zo gemakkelijk mogelijk te eten), terwijl de vrouwen weer eens zo nieuwsgierig zijn dat ze zo snel mogelijk uit de kist willen kijken.

Gisteren heeft Monique de nagels geknipt van de pups. De hondjes zijn nu ook bezig om van kruipen over te gaan naar (onbeholpen) stappen. Je kunt je nu nog niet zo goed voorstellen dat ze over een paar weken alle kanten op hollen.

We zitten nu echt te wachten tot de "baby" pups groter worden ("kleuter" pups), en op ontdekking uitgaan. Waarschijnlijk zullen we nog wel een keer terug denken aan de eerste rustige weken, toen het nog simpel was om puppies onder controle te houden, maar van ons mag het nu echt wel gebeuren.

Morgen krijgen de pups de eerste ontwormingskuur, we zullen eens kijken of ze dat lekker vinden.

Groeten,

Leon

Labels: