De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

13 juli 2009

Enerverend weekend

Wat een enerverend weekend was het voor de jongelui!
Op zaterdag kwam er bezoek. Een van de dames gaat naar Limburg en die familie kwam dus hun toekomstige kind bekijken. Tim van elf is een natuurtalent en de pups die hij op schoot kreeg voelden zich daar dan ook prima thuis.
Nils van zeven was wat voorzichtiger maar was toch ook erg enthousiast. En gelukkig waren hun ouders dat ook!
Nils had bovendien een prachtig plakwerk gemaakt dat de doekjes van papa Kwibus voorstelde. Dat hebben we boven de kist gehangen :)

Op zondag kwam er ook bezoek, ditmaal voor de heren. Pepijn van drieƫneenhalf was vooral erg gecharmeerd van Isorpa, maar vond gelukkig de andere pups ook erg lief. En weer mochten er pups op schoot, en dat dat regelmatig gebeurt is duidelijk merkbaar: ze reageren steeds meer ontspannen. Natuurlijk zien de jongelui nog niet zo goed, maar ook dat gaat steeds beter, en ze schrikken steeds minder als ze worden opgepakt, omdat ze het steeds beter aan zien komen.

En vanmorgen stond de derde grote gebeurtenis op til: de bedekking in de werpkist is veranderd. Hadden de pups eerst in de hele werpkist een heerlijk vetbed liggen, nu ligt dat er tot de helft en is de andere helft kranten.
Het eerste stukje zindelijkheidstraining is daarmee begonnen.
En hoewel de pups het eerst raar vonden,begrepen ze vrijwel meteen dat je op kranten dus niet gaat liggen als je ook kunt kiezen voor een zacht en warm vetbed.
Omdat dit natuurlijk wel een overgang van belang was, heeft mama Orpa haar supergrote nijlpaard bij de pups gelegd. Dat heeft ze vorig jaar van Kwibus gekregen voor moederdag (want de liefde van Kwibus zit diep en duurt al heel lang!), en het is natuurlijk erg passend om dat nijlpaard nu bij de kinderen van Kwibus te legen.
De pups vonden het een goed idee. Groot, zacht en warm, heerlijk om tegen aan te liggen.
Wat wil je als pup nog meer?

Labels: