De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

18 januari 2009

Oeki Bijke wil ook een eigen leven

De eerste paar dagen was Bijke bijna met geen mogelijkheid uit de werpkist te krijgen. Als ze naar buiten moest, dan moest ze echt uit de kist getrokken worden, want ze wilde bij de pups blijven. Eenmaal buiten ging het goed, maar zodra we weer terug naar huis liepen, kreeg ze wel weer heel veel haast.

Gisterochtend besloot ze echter dat ze ook nog een eigen leven heeft. Ik riep haar om mee naar buiten te gaan, en ik liep ook al richting de kist, om haar eruit te gaan trekken. Dit was echter helemaal niet meer nodig, direct na mijn roep sprong ze overeind, en uit de kist. Er waren 2 pups aan het zogen, die dus allebei een keer of 3 over de kop gingen, doordat ze min of meer afgeschoten werden door moederlief. Buiten kwamen we de hond van de buren tegen, en Bijke was direct weer aan het springen en het rennen, of ze nooit pups gehad had. Na het uitlaten ging ze wel direct de kist weer in.

Vanochtend ging mevrouw nog een stapje verder. Na het uitlaten bedacht ze dat ze eigenlijk helemaal niet de hele dag bij de pups hoeft te zijn, dus ging ze maar zo ver mogelijk van de werpkist af liggen. Alle pups lagen te slapen, dus ze werd ook niet gemist. Op het moment dat 1 pup echter begon te piepen, was het toch weer gedaan met de vrije tijd van Bijke. Zoals te verwachten was dit ene piepje al genoeg om Bijke weer in een draf in de kist te krijgen.

Omdat Bijke het vanaf het begin al prima vindt als er mensen bij de pups komen, mochten de pupkopers dit weekend ook al langskomen om even naar de pups te komen kijken, wat iedereen natuurlijk erg vertederend vond. Al met al hebben we een druk, maar wel heel leuk weekend op deze manier.

Groeten,

Leon

Labels: