De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

3 december 2008

Buiten

Omdat het koud en nat is, zijn deze pups veel minder buiten geweest dan meestal gebruikelijk is voor onze pups.
Maar toch grijpen we elke kans aan ze even in de tuin te laten.
Rinne Roos vindt dat feest. Zij is de vaste oppas en leert de meisjes van alles.
Niet alleen maar goede dingen trouwens.

Zo scheen vanmiddag de zon en mocht het hele spul weer naar buiten. Rinne Roos stond al te wachten bij de deur, en ging de dames voor. Ze heeft een voorkeur voor de tuin opzij van het huis, want daar is (nog) een berg en dat is leuk.
Je kunt de berg op en er ook weer af, en dat moet iedereen dus, vindt Rinne Roos.
De dames hupsen gehoorzaam achter haar aan en beklimmen de berg. Dat wisselen ze dan af met een rondje tuin, als de oppas dat tenminste goed vindt. Want als die het niet goedvindt, worden ze meteen teruggehaald.
Uiteraard kijken we regelmatig of alles nog goed gaat, en zo was het vanmiddag opeens wel erg rustig buiten. Wat spookten ze uit?

Dat ontdekte ik al snel: Rinne Roos had besloten dat je met dit weer best nog wat kon planten. Er is geen vorst hier momenteel, dus dingen die in potten staan kunnen daar best uit en in de grond.
Ze had dus een kuil gegraven, opgepotte buxusjes gepakt, die uit hun potjes gehaald en in de kuil gelegd. De pups vonden het geweldig en hielpen dapper mee.
Toen ik ontdekte wat ze aan het doen waren, hadden ze al drie buxusjes geplant...

De dames zijn toen maar onder begeleiding van een wat schuldig kijkende Rinne Roos naar het grasveld gegaan, waar ze de ergste modder weer kwijtraakten.
In elk geval kunnen ze prima graven, voor die les zijn ze beide met lof geslaagd!

Labels: