De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

25 juni 2008

Jongetjes

En dan zijn er alleen nog de jongetjes.
Want ja, alle meisjes zijn nu verhuisd.

De eerste dagen gaat dat prima en rustig, maar de heren worden steeds brutaler. En na twee nachten hebben ze al besloten dat die ren dus stom is en dat ze daar dus echt niet in gaan zitten!
Overdag mogen ze lekker vrij spelen in de tuin, met mamma Orpa, met Oma Isa en met tante Rinne Roos. En dan 's nachts in die ren? Echt niet!
Ze schoppen dus herrie voor tien en rukken uitgebreid aan het hekje. Dat staat aan één kant vast aan de verwarmingspijpen, en daarom mag het hele huis meegenieten van dit protest. Uiteindelijk, omdat we geen oog meer dicht doen, besluiten we midden in de nacht dat ze vrij in de kamer mogen. We controleren nog even of er geen losligende kabels zijn, en dat is niet het geval. Op hoop van zegen dan maar.
Ritse schuift knus tegen tante Rinne Roos aan en Woppe strekt zich op de grond uit.
En het is meteen stil.

De volgende morgen ligt er alleen een plasje naast de krant, en ook een plasje erop.
Het hele hondenspul wordt meteen naar buiten gelaten en jawel, ze moesten heus wel, maar ze doen het netjes in de tuin. Keurig!

Omdat het prachtig weer is staat de deur de hele dag open, en het gaat voorbeeldig: negen van de tien keer gaan ze netjes naar buiten als er een plas moet worden gedaan.
Eten doen ze buiten, zodat andere zaken ook vanzelf buiten terecht komen.
De hele dag amuseren ze zich prima: ze graven kuilen, hollen rondjes en slepen van alles naar binnen en naar buiten.
De karakterverschillen tussen de heren zijn steeds duidelijker.

Woppe (die in het nest Witte heette) is een bedachtzaam ventje. Hij bekijkt de zaken eerst voor hij een plan maakt.
Ritse, Eendje in het nest, is totaal anders. Hij vindt alles leuk en stort zich dan ook overal in. Als zijn broer nog nadenkt over wat hij zal doen, heeft Ritse het al gedaan, en niet altijd met goede gevolgen: hij valt in kuilen, raakt klem tussen bloempotten en wordt regelmatig afgesnauwd omdat hij niet altijd doorheeft wat je wel en niet kan doen bij je moeder en je oma.

Als Orpa en Rinne Roos spelen, kijkt Woppe toe, maar Ritse wil meedoen. Ritse raakt dus klem tussen wild spelende volwassen honden, vlucht onder een stoel waar hij ook klem raakt en stapt van schrik in de mand bij oma Isa, waar hij vervolgens weer uit wordt gegooid.
Al die tijd zit Woppe op een veilige plek te kijken en je ziet hem bijna denken: Ik doe dat dus niet, ik kijk wel uit!

De jongetjes zijn net een tweeling: ze doen alles samen. Woppe voorop als het veilig is, en Ritse voorop als het roekeloze acties betreft.
Nog een paar dagen en dan verhuist ook Ritse.
Maar voorlopig genieten ze nog volop van elkaar!

Labels: