De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

6 april 2006

Isa heeft weer pups!

De pups van Isabel en Aron, vier reuen en twee teven, zijn in de nacht van 16 op 17 maart geboren.
Ze zijn nu dus ruim drie weken, de hoogste tijd om een dagboekverslag te beginnen!

Al vanaf het prille begin tekenen de karakters van de pups zich af en dat wordt steeds duidelijker. Bij de teefjes zijn er Isateefje en Platenteefje. Isateefje, zo genoemd omdat de tekening erg op die van haar moeder lijkt, is een eigenzinnig dametje dat enorm geniet van aandacht en daar heel direct op reageert. Ze stort zich overal met huid en haar in en staat zo veel mogelijk vooraan. Platenteefje (zij heeft twee grote zwarte platen) is wat voorzichtiger, maar zeker niet verlegen! Zij wacht gewoon haar kans af en zorgt dan dat ze krijgt wat ze wil. Ze laat anderen de weg voor zich banen: een slim dametje dus!
Bij de reuen hebben we Eerste, Bandje, Bontje en Joppereu. Ze zijn allemaal lekker stabiel, maar er zijn wel wat verschillen merkbaar aan het worden. Voorlopig hebben de heren niet zo heel veel te vertellen, zoals we wel gewend zijn in onze nesten pups. Als er dames aanwezig zijn, maken die de dienst uit, ook al zijn ze in de minderheid. In dit nest is dat ook weer het geval: zowel Platenteefje als Isateefje maakt zelf graag uit wat er gaat gebeuren, en als ze daarvoor over hun broertjes heen moeten, doen ze dat zonder problemen, ook al is het letterlijk...Dat belooft nog wat voor de komende weken!