De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

5 maart 2005

de grote uittocht (Eva's pups)

Door de sneeuw was de chipper later dan gebruikelijk en nu is de grote uittocht dan ook meteen begonnen. Als eerste gaat Witje, die Kora gaat heten. Het is voor de nieuwe baasjes een etra speciale dag want Karin, Kora's nieuwe baasje, is vandaag jarig! Kora weet het niet, maar ze is echt een kadootje! Karin is dolblij met haar nieuwe pupje. Gertjan mag rijden en Kora mag in een doosje voorin bij Karin. Ze rolt zich direct op en gaat een tukje doen. Wat een braaf meisje!
De volgende gaat een uurtje later, Drie Stippen. Zij heet voortaan Kinge Sypke. Tot onze grote schrik blijkt zij haar chip kwijt te zijn. Daar volgen wat telefoontjes op en gelukkig mag Kinge Sypke wel mee met Wilbert en Yvon. Er zal over een paar weken iemand uit hun eigen regio komen om een nieuwe chip te plaatsen. Ook Kinge Sypke gaat vrolijk mee. Eva en Isabel merken intussen nauwelijks dat er pups verdwijnen. Er zijn er ook zoveel dat het eigenlijk niet eens opvalt.
Aan het einde van de middag komen de baasjes van Prins Kees, die als Kees de Prins door het leven zal gaan. Hij mag mee in die heel mooie beschilderde auto van de Stichting Regenboogboom en gaat in Soest wonen. Kees is uiteraard niet onder de indruk. Prinsjes zijn gewend aan een bijzondere behandeling tenslotte.
De volgende morgen komt in alle vroegte de familie Willekes van kennel fan 't Romme Fjild om Halfje te halen. Halfje gaat Klaske Famke heten en ze blijft in Friesland. Het is de bedoeling dat ze later als ze groot is ook pups zal krijgen en ze wordt vast net zo'n nonchalante moeder als haar eigen moeder Eva!