De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

22 februari 2005

verlegde grenzen

Hoe groter de kinderen worden, hoe meer ze bij elkaar op bezoek willen. Leuk, maar de enkeling die de weg heen vindt, vindt die weg vrijwel nooit meer terug. En omdat er blijkbaar een drang bestaat om in het eigen bed te slapen is het resultaat dat er regelmatig een huilend pupje bij het hekje zit dat naar huis wil. Daarom is nu het tussenhekje weg. Dat was even gek in het begin. De wereld was opeens groter, de wc werd verplaatst, je kon zomaar met de buurkinderen spelen, het was allemaal erg spannend! Isabel was niet lekker dus die vond het wel best allemaal, ze lag in haar mand en was misselijk. Dat komt doordat ze te goed voor haar kinderen wil zorgen, ze heeft zichzelf een beetje uitgeput. Ze had haar pups laten drinken tot ze zelf bijna was uitgedroogd en haar tepels letterlijk tot bloedens toe waren afgekloven. Ze lag vanuit haar mand naar al die kinderen te kijken en besloot dat ze die niet allemaal kon gaan voeden. Bovendien mocht ze er ook niet heen en dus bleef ze braaf liggen.
Nu de kinderen de hele dag met elkaar kunnen spelen, geeft dat vreemde taferelen. Zo is de kist van Eva's kinderen totaal afgezworen, dus die kan binnenkort worden opgeruimd. Verder wordt er groepsgewijs in de mand geslapen, dat blijkt heel gezellig te zijn. Je kan er best met z'n tienen of meer in. Tot nog toe staat het record op veertien tegelijk, maar dat sliep toch wat onrustig. Soms klinkt er dan gedurende een tijdje een gesmoord gepiep, als er een pupje de verstikkingsdood dreigt te sterven, en van de kranten blijft nog minder over dan voorheen, want die worden nu ook in groepsverband gelezen. Eten gaat weer beter dan eerst daarentegen, want je kunt dus wel denken dat de buren lekkerder eten hebben dan jij, maar zonder hekje kun je het controleren. Als het dan niet waar blijkt te zijn is dat goed voor de eetlust. Eva en Isabel weten nog niet zeker of ze het een goed idee vinden, alles bij elkaar. Eva houdt nu zo'n beetje de boel schoon en wordt als ze binnenkomt direct aangevallen door 17 pups tegelijk! Zoveel tepels heeft ze niet, maar ze blijven het proberen. Isabel heeft zich voorlopig beperkt tot kijken. Ze heeft wel wat last van stuwing, maar omdat ze niet lekker is krijgt ze dan gewoon twee pups bij zich in haar mand. Dat kan ze wel behappen.