De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

9 augustus 2011

Wegen

De B-kinders moesten weer gewogen maar de dikzakjes maken dat de weegschaal doorslaat!
Op naar de dierenarts dus.
Vier aan vier werd het spul in de kar geladen, Willemijn mocht ook mee.
Eerst waren de twee jongetjes aan de beurt, en Brinta en Bonbon.
Beide knaapjes waren stoer en stapten al snel door de praktijk rond. Bonbon vond het allemaal heel spannend en ging volop op onderzoek uit en Brinta had even nodig. Zij is verlegener en moest even wennen, maar bang was ze niet. Nadat alle kinders waren gewogen (ja, keurige gewichten!) ging het weer op huis aan.
Het is een wandeling van nog geen tien minuten maar voor zulke kleuters natuurlijk heel spannend!
De tweede lading pups bestond uit Basta, Balsemien, Bellefleur en Bommel.
Basta was niet bang, uiteraard. Die vindt alles spannend en leuk en stond dus binnen twee tellen achter de balie, om vervolgens op volle snelheid door te stomen naar de spreekkamer.
Balsemien is erg relaxed en dat was ze nu ook. Ze liet zich braaf wegen, wilde daar best een tukje doen, en stapte ook weer braaf van de weegschaal af. Bellefleur liet zich ook lief wegen en ging daarna rustig aan wat rondscharrelen.
Bommel niet. Bommel vond het stom. Ze piepte de hele praktijk bij elkaar, wilde niet op de weegschaal en ook niet eraf en in de kar wilde ze ook niet. Ze had kortom een totale weigering.
Natuurlijk moest ze toch gewogen en viel het allemaal reuze mee, maar Bommel neemt niet alles zomaar aan! Gelukkig gingen we daarna weer naar huis en viel het dus toch nog wel mee.
Het rijden vonden alle pups wel leuk: van alle kanten kun je naar buiten kijken en er was van alles te zien!
Thuisgekomen kregen alle pups lekker eten en toen vielen ze gezamenlijk om: doodop waren ze!
Het zijn ook nog maar kleuters tenslotte.

Labels: