De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

5 augustus 2011

Prikjes en andere enge dingen

Vandaag was de dierenarts hier.
Alle stabijtjes moesten nagekeken en kregen een prik. Daarbij bleken ook weer duidelijk de karakters!
Bravo mocht als eerste. Geen kik gaf ie, en hij bleef keurig staan. Hij had netjes twee balletjes, altijd fijn als die er al zijn.
Broccoli was tweede en die vond het stom, stom en stom! Hij probeerde weg te komen en toen zijn neusje dichtgehouden werd voor het hartje luisteren werd ie helemaal boos! Met de prik was hij wel stoer en toen hij klaar en goedgekeurd was, holde hij beledigd weg en ging hij boos achter de kruiwagen zitten. Een boos en beledigd jongetje ;)
Ook Broccoli heeft zijn balletjes al, heel keurig dus.

Toen mocht Brinta. Geen kik gaf het kind en ze vond alles goed.
Daarna Basta. Die vond het ook stom, maar ze is stoer, dus ze bleef netjes staan.
Toen Bonbon, die zo'n herrie stond te schoppen achter het hek dat ze alleen al daarom aan de beurt was: ze wilde eruit! Toen ze op tafel mocht wist ze opeens niet meer zo zeker of ze dat nou echt wel wilde, maar ja, toen stond ze er al. Hartje luisteren vond zij ook erg stom, ze had helemaal geen tijd voor die flauwekul! Ze holde snel naar het hol toen ze klaar was en ging de vlinderstruik slopen: belangrijke zaken, uiteraard!

Balsemien was nummer zes. Ze liet alles toe want ze had direct door dat verzet geen zin had. Ze werd helemaal goedgekeurd en huppelde vrolijk weg.
Bommel was de zevende. Die vond het niet een beetje stom maar heel erg stom! Ze probeerde uit alle macht weg te komen, wat helaas voor haar niet lukte. Als enige piepte ze bij de prik, maar ook zij werd goedgekeurd en mocht weg.
Bellefleur was de laatste. ze had zich listig achter de regenpijp verstopt maar helaas voor haar stak ze een beetje uit, en ze werd dus gevonden ;)
Ze doorstond de onderzoek dapper en daarna kreeg iedereen karnemelk, om het goed te maken.

De spanning was nog niet voorbij: in de loop van de middag kregen de kinders een kauwtje. Een dood kauwtje, hoor.
Gewoon om te zien wat ze doen met wild. Dat bleek nog best een spannend iets, en met name Bravo toonde zich een dappere jachthond: hij probeerde het hele kauwtje naar zijn hol mee te nemen. Dat was nou ook weer niet de bedoeling, maar in elk geval hebben ze eraan kunnen snuffelen, letterlijk.

Bij de wetterpupjes was het vandaag ook spannend: ze hebben voor het eerst uit een bak gegeten. Dat viel nog niet mee, maar ze hadden de slag snel te pakken.
Ze doen het prima op de vaste voeding en Rinne Roos voedt ze ook nog regelmatig, net als Willemijn. Klein Cantabileetje hebben we vandaag even laten nakijken: de dierenarts was er toch. Ze kon niets vinden dat een reden kon zijn voor de matige groei en we houden het dus gewoon op wat kleiner zijn en een slechte tepel treffen.
Gelukkig haalt ze het keurig in nu, ze groeit lekker. Vrolijk en ondernemend is ze altijd geweest en dat is ze nog steeds. Gelukkig maar dat alles goed is, we zijn al erg gehecht aan dat kleine ding!Labels: