De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

25 juli 2011

Eigenaardigheden

Bommel heeft wat geks. Ze slaapt het liefst met haar hoofd onder de verwarming. De rest ligt er dan buiten, gewoon zomaar in de weg.
De andere pups vinden he maar raar: loop je gewoon door de ren, ligt daar opeens een lijf! Er zit wel een kop aan maar die zie je niet. Mal toch?
Eerst dachten we dat het toeval was, maar nee, zodra ze moe is schuift ze heel bewust haar hoofd onder de verwarming en binnen een paar tellen is ze vertrokken.
Bommel vindt het lekker liggen blijkbaar, ze slaapt altijd zo. Tot het moment komt dat het niet meer past, dan raakt ze waarschijnlijk klem. Dus hopelijk vindt ze een andere favoriete manier van slapen voor ze zo groot is.

Pups hebben wel vaker gekke dingen.
Zo slaapt Basta het liefst alleen. Ze houdt van rust blijkbaar. Ze gaat rustig aan de andere kant van de ren liggen, niet op de kussen of het dekentje dus maar op het koude zeil, en als ze wel bij de andere pups ligt duwt ze net zolang tot ze tussen een kussen en een dekentje ligt. Niet erop dus, maar ertussen: op het koude zeil.

Bij de wetterkinderen zie je nog niet van dit soort dingen, die zijn er nog te klein voor. Ze liggen nog voortdurend op en tegen elkaar, lekker knus.
Die zijn nog niet grappig voorlopig, ze zijn voornamelijk erg schattig.


Labels: