De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

13 augustus 2011

De eerste B-tjes vertrekken...

En ja, het is zover: de eerste B-kinderen vertrekken.
Balsemien is de eerste. Ze gaat naar de familie Koenen, waar ze het hoofd mag bieden aan twee jongeheren van 2 en 4 jaar. Balsemien zit nergens mee en maakt zich nooit druk, dus dat moet goed gaan komen. Geert Willem staat om halfelf op de stoep en na het afwikkelen der zaken mag Balsemien mee. Een vriend rijdt, maar Balsemien had ook wel zo meegekund: ze doorstaat de reis naar Zuid-Holland relaxed, wandelt naar binnen of ze altijd daar gewoond heeft en stapt uit zichzelf de bench in als de jongelieden te druk zijn.
Balsemien, die nu Bente heet, is "flex": ze past zich soepel aan en heeft dan ook binnen een half uur iedereen om haar pootje gewonden.
Het eerste kind is veilig vertrokken, op naar numer twee.

Dat is Basta. Basta gaat Brutus heten en ze gaat naar Lytsewierum. Haar baasje heeft een jachtakte en Brutus gaat hem assisteren en verder uiteraard de leukste huishond van het dorp worden. Haar baas Mink-Bauke en zijn vriendin zijn helemaal gelukkig met haar: ze vielen vanaf het begin op haar maar zijn naar ons idee ook de enigen die haar ondernemende karakter aan kunnen. Brutus hoef je niets te vertellen, die weet alles al... Maar we hebben er alle vertrouwen in dat Mink-Bauke dit in goede banen zal leiden!
Nummer twee is veilig vertrokken. Morgen gaan de volgende drie!

Labels: