De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

15 augustus 2011

Buiten

Vandaag was het heerlijk weer, er zijn nog maar drie stabijpupjes over en dus mocht alles naar buiten en bij elkaar.
Alle stabijs tegelijk vonden we wat veel van het goede aangezien ze bijna het dubbele in gewicht zijn van de wetterkinderen, maar drie tegen acht, dat kan wel.
En zo gingen de wetterkinderen een voor een bij de stabijs in de ren, tot ze er alle acht waren. de stabijs vonden het maar gek.
Bonbon, die een kleine druktemaker is, wilde meteen spelen maar deed dat zo wild dat de tegenpartij niet mee wilde doen.
Broccoli pakte het voorzichtiger aan en hij kreeg het wel voor elkaar: Crescendo wilde wel spelen.
Bommel was ook voldoende voorzichtig.
Maar al snel was de lol eraf: die krullenbeesten speelden niet zo lekker wild en woest als de stabijs, en dus gingen ze maar weer samen stoeien.
Toen het allemaal wat gewend was mochten alle jongelui vrij in de tuin.
Alweer Crescendo, die ondernemend van aard is, en natuurlijk Cotillon, liepen voorop.
Chaconne vond het allemaal zo geweldig dat ze bijna voortdurend in een spelboog door de tuin stuiterde en Capriccio deed ook lekker mee. Cantate vond overal dingetjes om mee te spelen en Cantabile vindt altijd alles geweldig en wist van gekkigheid niet wat ze eerst moest bekijken.
Alleen Coda en en Con Brio dedden rustig aan, zoals gewoonlijk. Die maken zich nooit zo druk.

Hoewel de stabijs deze nieuwe gasten in "hun tuin" wel gezellig vonden hadden ze het veel te druk om er naar om te kijken. Hun speelhoeken zijn bekend, en dus doken ze onder de vlier, in het hol en holden ze rondjes om te tafel, dit alles gadegeslagen door de wetters. Dat je je zó druk kan maken, dat wisten ze nog niet.
Het was allemaal een doorslaand succes, dus vannacht zullen ze ongetwijfeld slapen als rozen!

Labels: