De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

25 november 2008

Prikjes

Normaal gesproken worden pupjes voor de eerste keer geënt als ze zes weken zijn, maar deze keer wilde de chipper graag komen op die dag.
En omdat we niet willen dat een enting op dezelfde dag wordt gegeven als een chip, moest de prik dus maar even uitgesteld.
Maar ja, een chip is natuurlijk ook een prik.

De chipper kwam keurig op tijd en was gepast onder de indruk van de maat van deze twee dames. Tja, ze hadden het gewicht van een pup van zes weken toen ze vier weken waren. En nu zijn ze zes weken, en wat krijg je dan? Inderdaad, ze hebben nu het gewicht van een pup van acht weken!
Bij erg kleine pups gebeurt het nog wel eens dan een chip geen houvast vindt onderhuids, maar bij deze twee rolmopsjes is daar geen gevaar voor.
Beide dames lieten zich keurig prikken en gaven geen kik.
We hadden al besloten wie welke naam zou gaan krijgen, en daarom hebben de T-dames vanaf heden hun eigen officiële naam:
T-muts heet voortaan Tessa,
T-Ford heet voortaan Tessel.

Daarna werd mama Isabel even gecontroleerd, en ja hoor, ze was nog steeds mama Isabel, bleek uit haar chip.
De chipper is nog nooit zo snel klaar geweest!

En daarna? Daarna vielen de meisjes als een blok in slaap. Want hoe gek het ook mag klinken, dingen als een chip krijgen zijn vermoeiend.
Nou, nog een paar daagjes en dan krijgen de meisjes hun eerste echte enting.
De volgende stap!

Labels: