De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

29 november 2008

Enten

En gisteren was het dan zover: de eerste enting.

Normaal komt de dierenarts bij ons thuis, maar aangezien er maar twee pups zijn, is het prima te doen zelf naar de dierenarts te gaan.
De dames mochten samen met mama achterin de auto.
Dat was even spannend natuurlijk, en toen we er waren, vijf minuten later, zaten ze samen in een hoekje en keken toch wel een beetje benauwd. Mama Isa stond bij de deur: Kom meisjes, we zijn er, we gaan eruit!

En daar gingen we.
De dierenarts was wel eng, maar niet zo erg. Hij was ook al onder de indruk van het formaat van de meisjes, en vond ze beide ook erg mooie kopjes hebben.
Maar belangrijker: hij verklaarde ze beide gezond. Alles erop en eraan, in prima conditie, goede hartjes en longen en oogjes en tandjes, en daarna een prik, en die werd ook zonder problemen doorstaan.

Isabel ging inmiddels even kijken of er misschien ergens voer stond, je weet maar nooit tenslotte ;)
Helaas voor haar was dat niet het geval.
De meisjes kregen intussen heel echte eigen entboekjes en toen mochten we weer weg.
De auto was al iets minder gek, en toen we thuis waren kreeg iedereen wat lekkers: wij koffie en de honden een koekje. En de pups kregen ook iets lekkers, een heerlijk bakje eten.
En daarna vielen ze om en hebben ze de hele morgen geslapen.
Het leven wordt steeds vermoeiender!

Labels: