De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

1 november 2008

Drie weken alweer!

De T-dames zijn alweer drie weken De tijd vliegt!
Ze mogen dan voorlijk zijn in hun gewicht, maar verder werkt dat niet erg mee.
De dames liepen netjes op schema: ze hadden hun oogjes open toen ze tien dagen waren en de oortjes begonnen te reageren toen ze ongeveer twee weken waren.
Rond de derde week kwamen de dames dan in de benen, zij het nog wat wankel.
Ze spelen al heel leuk, hoewel het nog nauwelijks op spelen van volwassen honden lijkt: als ze elkaar proberen te raken met een pootje, moeten ze eerst gaan zitten, anders vallen ze om!
Het zicht begint langzaam beter te worden: ze gaan nu gericht af op licht en donker en lopen dus ook tegen de zijkant van de werpkist aan, want die is doorzichtig.
Na een halve meter door de kist wankelen vallen ze dan meteen weer in slaap: hard werken, dat lopen!
Deze dames zijn minder actief dan in grotere nesten, want in grotere nesten is er altijd wel een wakker die dan de andere pups weer wakker maakt, en er is altijd wel een pup die dan wakker wíl worden en in is voor een lolletje.
Maar hier is dat niet zo: als de ene slaapt, gaat de ander dat ook maar doen, want er valt niks te beleven...

En zo kabbelt de tijd voorbij. Er komt bezoek, want ook al zijn er maar twee pups, dat is natuurlijk (bijna) even leuk als een groot nest.
Dus onze oppas komt regelmatig langs en klimt in de werpkist en knuffelt met de pups, en er komt allerlei bezoek de dames bewonderen.
En al doen deze meisjes alles dan op hun gemak, langzaam maar zeker worden ze steeds meer echte hondjes!

Labels: