De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

8 november 2008

Een groot huis!

Omdat de dames steeds beweeglijker worden mochten ze even uit de kist.
In de ren ligt het bed van mama Isabel en dat vinden ze lekker zacht. En naast het bed is zeil, daar kun je lopen. En dan is daar het hekje, en achter het hekje is Rinne Roos. Die ligt plat op de grond te kijken, ze vindt het geweldig!!
Ze wil eigenlijk de pup allebei hebben, zo leuk!
Ze maakt zich dus zo plat als maar kan en ligt enthousiast te kwispelen. Haar grote neus steekt door de spijltjes.
T-Ford ziet haar en loopt naar die rare dop toe en Rinne Roos kwispelt nog harder: ze vindt het geweldig!
Isabel denkt daar anders over: die komt naar haar dochter toe en stuurt haar weer de kist in. T-Ford is een braaf pupje en gaat inderdaad weg.
Maar de interesse voor de buitenwereld is gewekt.
En daarom hebben we vandaag de ren wat groter gemaakt en de kist opengezet. Alleen voor overdag natuurlijk, dat wel.

De dames vinden het prima. Ze hadden in het begin even moeite met de drempel, maar na een paar keer hupten ze er al overheen alsof ze nooit anders gedaan hadden.
Ze wandelen door de ren, kijken door het hekje naar de andere honden en slapen op het bed van hun moeder, als heel stoere, echte hondjes!
Deze nieuwigheid is verdraaid vermoeiend, en daarom slapen ze dan ook véél op het bed van hun moeder! Maar ze lopen ook veel rond, en vinden zelf de weg terug naar de kist. Als mama thuis komt en gaat voeden, gaat ze de kist in en de dames hollen dan achter haar aan. Maar op het bed van mama slapen vinden ze wel veel leuker dan in de kist, want vanaf het bed kun je meer zien.
Ja, het worden al echter peuters!

Labels: