De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

30 juni 2008

Alleen

En dan is Woppe alleen. Nou ja, alleen, hij heeft natuurlijk zijn moeder en zijn oma en tante Rinne Roos.
Die heeft hem geadopteerd, en dat bevalt Woppe best: hij heeft zijn eigen privé-klimheuvel gevonden in haar. Rinne Roos vindt alles goed wat dit knaapje doet en ze beschermt hem ook: wie buiten in de buurt komt vindt opeens een grote zwartwitte krullenbol op zijn pad en als Woppe te ver weg gaat. stuift Rine Roos erheen en blokkeert het pad: niet te ver, jongeman!
Woppe vindt het best.
Hij mag mee naar het strandje, wat hij geweldig vindt, al wordt tante Rinne Roos er erg lollig van, al dat zand en water.
En hij mag ook mee naar de jachttraining van tante Rinne Roos.
Dat is wel eng: alle honden mogen even kennismaken met Woppe.
Een grote zwarte labrador, een viszla, nog een viszla, een enorme bruine labrador en een Drentse patrijs. Allemaal pubers van een maand of 7, 8, en allemaal enthousiast.
Woppe vindt het eng maar stiekem toch ook wel leuk, al die honden en al die aandacht.
Na tien minuutjes is het genoeg voor de kleine man en laten we Rinne Roos lekker bij de training: Woppe gaat naar huis.
Dapper loopt het ventje door het bos, zelf helemaal het pad af en pas op straat aangekomen wil hij liever gedragen worden. Het is ook een heel eind voor zo'n klein kereltje!
Thuisgekomen eet hij een grote bak eten leeg en valt hij prompt in slaap.
Het leven is vermoeiend als je nog zo klein bent!

Labels: