De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

9 maart 2005

Weer drie! (Isa's en Eva's pups)

Vandaag gaan er weer drie, het gaat nu hard!
De eerste is Evert, die heel deftig Lord Tjebbe gaat heten. Hij gaat helemaal naar zuid-Limburg. Evert vindt het allemaal best als hij maar lekker veel eten krijgt. Dat is altijd van groot belang geweest voor deze kleine man, die er alles aan doet om heel snel niet meer klein te zijn!
De volgende is Donkerbontje, die Lieuwe Hessel gaat heten en op Texel gaat wonen. Hessel van Texel, dat klinkt mooi. Hessel mag in de auto en in een mand vol met speelgoed. Hij valt prompt in slaap en wordt pas wakker als de auto voor de boot moet wachten. Alles vindt hij best, deze jongeman. Hij is een gemoedelijk en vriendelijk kereltje en doet een heerlijk tukje in zijn mand vol speelgoed.
's Middags wordt Twee Stippen gehaald door haar nieuwe baasjes Jeroen en Anke. Ze gaat Kim heten en komt in een gezin met twee kleine kinderen. Kim staat haar vrouwtje wel en kan daardoor prima tegen wat drukte; zelf kan ze er ook wat van! Haar baasje Jeroen is van plan haar op te voeden tot een keurig hondenmeisje, iets waar hij zijn handen nog aan vol zal krijgen. Kim mag de kleinste van alle pups zijn, tussen haar oortjes is ze dat niet. Ze is een evenwichtig typje dat zich de kaas niet van het brood laat eten en blijmoedig haar zinnetje probeert door te drijven. Nee, dat komt wel goed met Kim en Jeroen!