De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

6 juli 2012

D-nest - de pups van Wycca en Bayke



Dekking van Wycca was in het weekend van 25/26 mei en verliep voorspoedig.
Direct na de dekking wist Wycca dat er een en ander in haar lijf aan de hand was. Liep wat langzamer en werd een beetje kribbig naar Djoeke, kortom ze gedroeg zich al een beetje zwanger. Verder was er nog niet veel te zien.
Op 22 juni was ze niet echt zwaarder geworden en woog 19,8 kg.
Daarna ging het ineens een stuk sneller, op 29 juni woog ze 21 kg en werd haar buikje duidelijk boller, het tempo ging, ook door het warme weer nog meer achteruit en kon alleen op de dijk zo nu en dan een sprintje trekken.

Het wordt tijd om de werpkist in huis te halen, we kunnen hem lenen van Huub. Ontsmetten en in de keuken zetten, waar de bevalling zal plaatsvinden en de toekomstige pups de eerste weken door zullen brengen.
Op 1 juli is er een scan gemaakt waaruit blijkt dat ze inderdaad zwanger is, haha, en konden we zo een stuk of 6 pups zien bewegen. Dat was een hele leuke ervaring… 

Jos en Rimca


Labels: