De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

15 juli 2011

De wereld groeit!

De wereld wordt steeds groter voor de stabijkinderen.
Zo mochten ze vandaag uit de kist, op het kleed dat er nu nog ligt. Dat kleed is het favoriete kleed van mama Willemijn, en het gaat straks de vuilnisbak in, maar nu ligt het er nog. Het rook dus vertrouwd en dat was fijn voor de kleuters, want dat de wereld zo groot was, dat wisten ze niet!

Het was al te verwachten natuurlijk dat Basta degene was die direct de kist uit klauterde zodra het deurtje weg was. Ze stond wankelend en blèrend op het kleed en besloot dat ze niet bang was. Vervolgens moest ze toch maar even gaan zitten om te bekomen van de afmetingen die de wereld opeens had.
Broer Bravo had direct al door dat er iets structureel anders was aan zijn omgeving. Hij wandelde naar de zijkant van de kist waar hij het nijlpaard aantrof, en daar ging ie lekker op liggen. Ook weer geregeld, vond hij. Broccoli dacht er anders over, die wilde eerst op onderzoek, maar na een meter vond hij dat het alweer genoeg was. Gelukkig was daar ook nog een stukje nijlpaard, zodat hij ook lekker kon liggen.
Bommel inmiddels was alweer terug in de kist, samen met Bonbon. Bommel houdt niet van gedoe namelijk, dat is niet aan haar besteed.
Brinta was lekker tegen het nijlpaard aan gaan liggen. Dat nijlpaard is een enorm rood pluche beest dat Willemijns moeder Orpa indertijd heeft gekregen voor de geboorte van haar kinderen, van papa Kwibus. Het wordt tot de dag van vandaag gretig gekoesterd!

Balsemien was ook al snel terug in de kist waar ze lekker bij haar zussen ging liggen, terwijl Bellefleur buiten op het kleed net zo hard als zus Basta stond te tetteren.
Oma Orpa kwam er helemaal van kijken wat er in vredesnaam aan de hand was! Niemand kan voor pups zorgen zoals zij, en dat was bij deze bewezen, vond ze. Ze bleef trouw op wacht, terwijl die ontaarde dochter van haar niet eens kwam kijken!
Fien kwam aan de andere kant van het hekje kijken naar de pups. Fien vindt het allemaal reuze spannend maar erbij durft ze écht nog niet!
Ze neusde wel door het hekje heen met Basta en ging toen gezellig liggen kijken naar alle drukte.
Mama Willemijn kwam eens kijken of het wel goed ging allemaal en toen ze zag dat er maar drie kinderen in de kist lagen, stapte ze er zelf ook in en ging eens lekker liggen. Drie kinderen in plaats van acht, dat beviel haar wel!
Basta was de laatste die nog op en wakker was, maar ook zij viel uiteindelijk in slaap.
En zo ligt het hele spul nu uitgeput te slapen.
Dat je als pupje toch zo moe kunt worden van een wandeling van nog geen twee meter!

Labels: