De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

2 september 2008

De grote dag!

Eindelijk is de grote dag aangebroken: de pups zijn gechipt. Dit houdt in: alle pups dragen nu een chip onder de huid met ieder een eigen barcode. Deze code staat o.a. op de stamboom, dus.... de pups hebben nu een echte naam en staan daarmee geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologische Gebied. Ook het hondenpaspoort zal voorzien worden van deze barcode.
Daarnaast kan/moet iedereen de hond straks registreren bij de Databank voor Gezelschapsdieren. Hier wordt deze code ook opgeslagen samen met adresgegevens van de baas. Raakt de hond dan zoek en wordt hij/zij gevonden, dan kan men met een zgn. lezer (in bezit van asiel, DA, dierenambulance, e.d.) de chip lezen en 24 uur per dag en overal achterhalen waar de hond woont en de baas waarschuwen. Wel een prettig idee!

O ja, Nyske is echt Nyske,de moeder; ook dat is even gecontroleerd door haar chip te lezen en te vergelijken met haar stamboom.

Hoe het met de pups is? Ze reageren steeds meer op de buitenwereld (rennen naar het hek als ze iemand zien) en reageren steeds meer op elkaar: je kunt nl. heel gezellig een goed gesprek voeren of achter elkaar aanrennen. Ook moet je natuurlijk wel
af en toe testen of oren en staart nog wel vastzitten! Al met al is het hier pas stil als de bende slaapt.

Margreet

Labels: