De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

28 juli 2008

2 weken oud.

Nu de pups 2 weken oud zijn, kunnen we vaststellen, dat ze flink zijn gegroeid, veel hebben geslapen en heel erg veel hebben gedronken! Waar Nyske die melk toch steeds vandaan haalt? Zij eet minstens 8x haar normale portie en dan ook nog energiedrank tussendoor. Het is topsport voor de jonge moeder. Gelukkig helpt oma Jutte soms mee met wassen.De pups oefenen ondertussen het lopen, echt met vallen en opstaan. Nyske traint dit door geregeld van plaats te wisselen bij het voeden. Alles moet dan weer opnieuw de tepel vinden en strijden om de beste. De grootste hongerlappen zijn daar dan ook het beste in. Wie dat is, verschilt per voeding en zo komt toch iedereen aan bod (en anders help ik een beetje)
Vandaag zijn bij de meeste pups de oogjes een klein beetje geopend. 14de/15de dag is best laat, maar de pups waren dan ook te vroeg geboren. Al met al beginnen het hondjes te worden.

Margreet

Labels: