De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

17 augustus 2008

Nieuwe bazen

Deze week stond in het teken van kennismaken met nieuwe bazen, iedere dag bezoek. IJverig werd geprobeerd de pups te herkennen en de juiste naam te geven, maar dat viel niet altijd mee. In levende lijve is het toch anders. Bovendien veranderen de verhoudingen van zwart en wit natuurlijk ook. De pups staan nu op witte pootjes en sommigen zelfs al op gevlekte. Blesjes zijn al een stuk kleiner. Het zal niet lang meer duren of Bles is niet meer aan zijn bles te herkennen!
De pups lopen dus en spelen met elkaar, waarmee ze ook aftasten hoe hard je in elkaar kunt bijten. Vaak klinkt er dan ook gegil! Mama en oma hebben het er druk mee, maar reageren nu toch wat minder dan bij de eerste gil. Gelukkig voor ons en voor hunzelf slapen ze ook nog veel.
Deze week zijn ze ook een paar maal naar buiten geweest, maar dat was nog niet echt een succes: het was te heet, te vreemd, te... Gewoon wat teveel van alles. In het zonnetje op schoot was het wel lekker! Met elf pups? Nee, dat lukt niet, maar zaterdag was er dus hulp. Alle pups hebben nu de buitenlucht geroken.
Nyske voedt nog 1x per dag en de pups krijgen van mij 4x per dag eten en dat smaakt best.
Dinsdag a.s. zijn ze alweer 5 weken oud! Het gaat best snel.

Margreet

Labels: