De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

4 augustus 2008

Even bijpraten

Deze week zijn de pups echt al hondjes geworden. Ze staan en lopen (soms) op vier pootjes, maar rollen nog wel geregeld om!
Vrijdag waren bij alle pups de ogen open. Ze zien er nog niet veel mee en Nyske heeft natuurlijk wel een schutkleur als ze in de kist zit.
Broertjes en zusjes worden ook interessanter: je kunt daar aan sabbelen, als kussen gebruiken of als klimpaal. Als je er tegenaan duwt, dan vallen ze om. Zelf val je ook om, maar dat is dus leuk.
Sinds zaterdag eten de pups ook tartaar. Dat is best ingewikkeld als je steeds alleen maar hebt gezogen. Nu moet je opeens happen! Niet alle pups zijn daar al even handig in. Er zit natuurlijk ook een zuigtong in de weg! Maar ze ruiken prima dat het lekker is.
Soms schrikken ze als Jutte en Nyske blaffen, dus ook de oren gaan open! Dan kunnen ze horen hoeveel lawaai ze maken. Misschien gaan ze dan wat dimmen.
Ook de ren is in gebruik genomen, maar waar is nu die veilige kist?
Hun wereld is dus al HEEL GROOT!

Margreet

Labels: