De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

11 maart 2005

buitenland (Isa's pups)

Vandaag gaat Sneeuwwitje weg. Ze gaat naar Denemarken! Haar nieuwe bazin Helle heeft meer dan een jaar gewacht op dit hondenmeisje. Ze wilde een dochter van Isabel en van niemand anders. Vanmorgen vroeg zijn ze vertrokken, ze wonen net over de Duitse grens in Denemarken en moeten dus ongeveer 6 uur rijden. Sneeuwwitje gaat Linez heten en lijkt zoveel op haar moeder Isabel dat het bijna griezelig is. Helle zal niet weten wat ze ziet! Maar Helle ziet voorlopig even niets, want de auto krijgt een elektrische storing bij Bremen en moet eerst worden doorgemeten, krijgen we via de mail door van Helles dochter. Dat gaat dus later worden.
Inmiddels is Nelly gearriveerd die heel gewoontjes in Almere woont en haar pup Lutsen Joppe oftewel Bolletje komt halen. Nelly is inmiddels kind aan huis en begint al te dweilen als ze binnenkomt. Dat kunnen we wel gebruiken hier! We drinken gezellig een kop koffie en wachten op nieuws uit Duitsland. De auto, zo meldt Helles dochter, is weer gerepareerd en ze zijn er over een uurtje. En ja hoor, eindelijk mag Helle dan haar pupje in de armen sluiten. Ze heeft zich op dit hondje een jaar lang verheugd en nu is het dan zover. Ze komt binnen, bekijkt Linez en is er stil van. De gelijkenis met Isabel is verbluffend: Helle krijgt een miniatuur-Isabel! Helles man Kim is zeer over het pupje te spreken. Hij is jager en Linez gaat er onmiddellijk met de konijnendumy vandoor die Helle heeft meegebracht. Dat is een zeer aangename verrassing voor hem want dit is hun derde stabij maar de eerste die zo snel en graag wil apporteren! Het is extra feest want het is ook de trouwdag van Helle en Kim, die hiermee dus een heel speciaal kado hebben gekregen.
Later horen we dat Linez bijna de hele rit heeft geslapen en zelfs op de boot niet wakker werd. Inmiddels hebben we pizza laten aanrukken en dan gaat Nelly naar huis met Joppe. Die is onderweg iets ondernemender dan zijn zusje; hij probeert onderweg uit zijn doos te klimmen en het kost was moeite hem te overtuigen dat hij nog niet los in de auto mag zitten. Maar ook hij komt veilig thuis en is al snel gewend. Joppe is Nelly's derde stabij dus zij heeft ervaring genoeg met die Friese dwarskopjes!