De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

28 maart 2011

Het was me het weekje wel!

Donderdag afscheid van Allard, vrijdag afscheid van Aike, zaterdag afscheid van Aukje (Trix) en Ariaan (Seppe) en dan zondag gaat Arend (Dex) weg. Akke (Ciska) blijft verdrietig achter. Ze vindt het zo eenzaam! Hoe moet je nu spelen zonder broers en zus? En slapen? En eten? Bij het eten draait ze een ronde rond de bak, zoals altijd, maar...waar zijn de anderen? Ze loopt zelfs even weg, maar begint dan toch aarzelend wat te eten. Slapen in de bench in mijn eentje? Bekijk het even; ik wil bij mam! Spelen? Dat moet met mama. Slapen in de kamer? Nou vooruit dan maar.. in de reisbench in de slaapkamer.
Maandag ontdekte ze dat je toch ook met een knuffel kunt spelen zonder anderen.Ook kun je eten in je eentje al is het dan wel iets minder, want er hoeft niet om "gevochten" te worden. Als beloning mee naar het bos, alhoewel in auto en tas is toch niet je-van-het, maar de wandelingen zijn super.
Dan..woensdag naar Almere. In de tas gaat prima, onderweg een lange stop en dan door. Daar is Chris met haar honden Famke en Aagje en veel knuffels en dat is weer geweldig!!!! Fijne tuin, mooi bos (zelfs 's avonds in donker!) en dan weer slapen in de reisbench is best. Maar dan...vroeg op, plassen en poepen en dan weer in de tas. Met de trein naar Schiphol. Daar komt Jettie, maar ik doe alsof ik slaap en dat doe ik de hele lange reis naar Amerika. Maar..... Ze kunnen er ook fluiten, dus .....kom ik uit de tas en ga eten en drinken. Daar is mijn nieuwe baas en....het is er geweldig. Jettie zie ik de volgende dag weer en verschillende Stabij's. Daar kun je mee spelen. Nu ben ik net als mijn broers en zus in Nederland bezig met zindelijkheidstraining, maar dat gaat nog niet zo goed. Ik beleef nog zoveel, dat ik geen tijd heb om buiten te doen wat ik er moet doen. Sorry baas, maar het komt wel.

Hier wordt nu de boel opgeruimd en er wordt vaak gedacht aan de kleine pupsels, die het nu elders moeten rooien:
Allard in Enkhuizen
Aike in Lienden
Seppe in Wilrijk, Belgiƫ
Dex in Duiven
Trix in Ruinerwold
Ciska in Decatur, Amerika

Tot ziens. Margreet, Jutte, Nyske en Jens.