De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

29 januari 2011

Het A-nest; Jutte/Bjorn

Daar ben ik dan...eindelijk. Dit dagboek is nu even een weekboek.
Zondag 23 januari werd na 2 onrustige dagen en dito nachten om 5.10 uur de eerste pup van Jutte en Bjorn geboren. Hij, want dat was het, was een grote pup; over de 400 gr. en dat is voor Jutte veel. Wij noemen hem nu Slinger. Om 5.23 uur kwam nummer 2, een zij, Zwartje. Als dame zijnde was ze lichter. De vaart zat er nu in. 6.10 uur nr. 3, een stevige reu, Ster. Even pauze en om 7.00 uur kwam Zwartebroek, een kleine reu. Om 7.45 uur kwam nr. 5 ,weer een hele grote kanjer, Kraag. Was Jutte nu klaar? Even naar buiten en... om 10.30 uur kwam nr. 6 een klein teefje Bontje. We hebben de hele dag gewacht op nr. 7 maar deze kwam niet. 6 mooie grote en actieve pups, precies wat ik wilde.
Deze week verliep zeer voorspoedig; de pups groeien zoals dat hoort en worden steeds beweeglijker. Jutte bewaakte ze zeer goed. Nyske werd weggebromd en Jens bleef gewoon weg. Vreemde mensen werden zeer attent gevolgd. En een pup oppakken? Dat mocht ik wel, maar moeder keek wel wat ik er mee ging doen.
De pups zijn gegroeid van zeehondjes tot bijna hondjes. Ze hebben hun kopjes al vaak opgetild en staan op hun achterpootjes bij het drinken als dat beter gaat. Met z'n 6-sen heb je genoeg tepels, dus elkaar verdringen is er niet bij. Het oogt allemaal veel rustiger dan bij de 11 van Nyske. Momenteel oefenen ze het blaffen en de decibellen nemen toe. Het is nu nog heel leuk!
Nyske mag sinds gisteravond bij de kist en ze heeft dan ook vannacht naast de kist gelegen. Zij wil o zo graag meehelpen!
Verder gebeurt er in zo'n eerste week niet veel; er wordt gegeten, gewassen en geslapen.
Tot de volgende keer. Margreet