De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

24 oktober 2010

Dag Ysje

Goede berichten van Yeppe Sepp en Yentle Moos, die maken het uitstekend!
Uiteraard zijn we daar blij mee, maar we hadden ook niet anders verwacht: zelfverzekerde jongelui en prima baasjes, dat kan alleen maar goed gaan!
Hier waren we druk, de laatste twee jongelui zijn mee geweest naar het bos en hebben zich ook met andere nieuwe dingen prima geamuseerd. Maar ook deze twee blijven niet eeuwig...

En vandaag ging dan Ysje naar haar nieuwe baasjes.
Willem en Petra hebben eerder een hond van ons gehad; ze hadden een zusje van onze Mientje. Dat teefje, genaamd Skunkie, is enkele maanden geleden overleden op de respectabele leeftijd van 14,5 jaar, en ze wilden dolgraag weer een stabij, en dan weer een van ons.
Ysje was natuurlijk het enige meisje maar haar karakter ontwikkelde zich als wonderwel passend bij Willem en Petra en hun dochterje.
Ysje is vrolijk en vrij en nergens bang voor, ze is enorm sociaal en erg ondernemend.
Willem en Petra zijn bijna het gehele jaar aan het strand van Belgiƫ te vinden waar gesport wordt en veel vrienden zijn die ook honden hebben. In Ysje zullen ze een waardige opvolger hebben van Skunkie.
De jongedame wond ze beiden direct om haar witte wollen pootje :)
Orpa heeft haar nog eens goed de oortjes uitgesopt voor ze wegging; je moet je moeder niet te schande maken en netjes gepoetst en gewassen vertrekken tenslotte!
We hopen dat Ysje de lange rit naar Belgiƫ goed gaat redden en dat ze een lang en gelukkig leven zal hebben aan de Belgische kust!

Yppe mag nu nog een aantal dagen enig kind van zijn moeder zijn: vrijdag zal hij als laatste het nest verlaten.