De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

9 november 2012

Aandoenlijk

Omdat het weer best goed is mogen de pups veel naar buiten. Als het regent gaan ze in het hondenhuisje en dat vinden ze allemaal knus. Past ook best, vinden ze. Er wordt druk gestapeld maar ach, zo krijgen ze het in elk geval niet koud.
Ze vinden het heerlijk, buiten zijn. Lekker rommelen, spelen met alles wat ze vinden (véél!) en vooral lekker rondhollen en onderzoeken. En als het regent is dat ook niet erg, vinden ze. Ze kunnen onder tafel en in het huisje. Onder de plantenbak kan niet meer, daar zijn ze inmiddels te dik voor.
In het huisje wordt het steeds drukker.  Ze liggen op en tegen elkaar, dat vinden pups heerlijk. Later gaat dat over en willen ze alleen liggen, maar nu nog niet.
Soms valt er een pupje uit. Meestal is dat Koos; die is geneigd als laatste naar binnen te klimmen en ligt dan overdwars over zijn broers en zussen heen. Als ze dat zat zijn duwen ze hem eruit. Koos zit er niet zo mee, die gaat gewoon weer terug.
Sofie valt er ook soms uit, die ligt graag met haar neus helemaal buiten. Bang dat ze iets mist, waarschijnlijk ;)
Maar over het algemeen slapen ze erg harmonieus met z'n negenen. Aandoenlijk, toch?