De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

7 oktober 2012

Willemijntjes E-kinderen

Willemijntje was uit logeren geweest bij Chap, een prachtige bruinbonte stabijman.
En daar kwamen natuurlijk dingen van, zo gaat dat als leuke meisjes gaan logeren bij knappe heren!
Op vrijdag 28 september was Willemijn al de hele dag erg onrustig en gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag ijsbeerde ze vrijwel onafgebroken door het huis in een poging de wee├źn de kop te bieden...
Uiteindelijk lom ze naast me op de bank en daar kreeg ze om 8 minuten over 7 haar eerste kind, een zoon. Binnen enkele uren had ze er totaal 9, 4 jongens en 5 meisjes.
Op de bank gebaard, gezellig en intiem. Eigenlijk precies zoals Willemijn zelf ook is: gezellig en knus.
Nadat het laatste kind was geboren at ze een flinke bak eten leeg, dronk ze een halve liter melk en begaf ze zich met haar kinderen naar de werpkist, die uiteraard allang klaarstond maar die tot nog toe niet goed genoeg was geweest.
Vanwege de privacy van moeder en kinderen zetten we er een hekje omheen en aldus besloot Willemijn dat het goed was. Zo ligt zij daar nu.
Na enkele dagen besloot ze dat ze wel weer mee kon naar het bos: het jonge spul groeit als kool immers? En zo is het ook.
Innig tevreden ligt Mijntje daar met haar kinderen.
Ze is een geboren moeder en geniet met volle teugen. En wij ook!