De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

13 oktober 2012

Oogjes

De E-pupjes zijn inmiddels twee weken en nog maar een deel heeft de oogjes open. We hebben werkelijk nog nooit een nest meegemaakt in al die jaren dat zo kalm aan deed!
Verder doen ze het overigens prima: ze groeien goed, zijn levendig, beginnen door de kist te waggelen.....
maar die oogjes willen maar niet open!
Normaal gaan de oogjes van pups open rond de 9e-11e dag, maar deze puppekinders zijn inmiddels 14 dagen. Bij twee gingen de oogjes op de 13e dag open, bij nog drie andere was er vandaag licht aan de einder. De overige vier doen er nog niet aan mee: ze vinden blijkbaar niet dat je wat moet kunnen zien om te groeien.

De karakters beginnen zich ook steeds duidelijker te tonen. Zo is Koos duidelijk aanwezig, hij weet precies wat hij wil! Ook Hoera is een standvastig kereltje.Piet is van de heren de zachtste en Henk is ook erg stabiel en kalm.
Anna heeft een duidelijk eigen willetje en met haar stembanden is niets mis! Maar ze voegt zich snel naar nieuwe dingen, ze is echt een kind uit een groot gezin.
Marie lijkt tot nog toe een erg rustig en lief meisje, net als Lola. Ze zijn beide niet snel van hun stuk. Sofie, die zo klein en fijn begon, is allang geen klein poppetje meer. Ze zorgt prima voor zichzelf en hoort inmiddels bij de zwaardere van het stel. Vlinder tenslotte is ook erg relaxed.
We hebben kortom tot nog toe de indruk dat dit hele nest prima stabiele karakters heeft.
Spannend om de komende tijd te zien hoe ze zich zullen ontwikkelen!